Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Για την αντιμετώπιση των αδέσποτων (ζώων)


Δεν φτάνει που είμαστε ανεύθυνοι κι αναίσθητοι, ας γίνουμε κι επίσημα δολοφόνοι..
Επίσημα, και στοχευμένα,  πέρα από τις φόλες, με τις οποίες μοιράζουν βασανιστικό θάνατο κάποιοι τυφλοί εκτελεστές. Σε αυτούς συγκρατούμαι να μην ευχηθώ να πάνε με τον ίδιο τρόπο, όπως η Δάφνη,  κι ο Ερμής και τόσοι άλλοι. Μόνη κατάρα μου,  να παρακολουθήσουν τη διαδικασία ενός τέτοιου θανάτου.  Αρκεί για να χαρακτεί σε όση καρδιά κι όσο μυαλό έχουν.
Επίσημα, και άμεσα,  πέρα από τα νεογέννητα που πετιούνται στα σκουπίδια,  κι εκεί αν δεν βρεθεί κάποιος να τα πάρει, πολτοποιούνται στους κάδους των απορρηματοφόρων.  Γιατί,  αν δεν το έχετε σκεφτεί, εκείνοι οι κάδοι ακολουθούν  αυτούς στους οποίους ψάχνουν τα αδέσποτα - κι όχι μόνο πια- τροφή.
Επίσημα, κι ηθελημένα,  πέρα από τα πατημένα ζώα στους δρόμους από τα αυτοκίνητα, που δεν οδηγούν (μόνο) σαδιστές αλλά συνηθισμένοι άνθρωποι,  οι οποίοι ίσως τραυματίζονται για μια ζωή. Αλήθεια, πόσο έχουμε εξοικειωθεί με τα πτώματα ζώων στους δρόμους; Πώς θα αντιδρούσαμε αν στη θέση τους βλέπαμε ανθρώπους;  Υποθέτω αντίστοιχα με εκείνους που έχουν συνηθίσει να ζουν σε μια κατάσταση πολέμου.
Κι αφού συγκρινόμαστε με άλλες χώρες,  ας αποφασίσουμε αν θέλουμε, σε ποιές και πού να τους μοιάσουμε.
Στη Γερμανία, λένε, κάνουν ευθασία στα ζώα των κυνοκομείων που δεν αναζητούνται ή υιοθετούνται σε συγκεκριμένο διάστημα.  Στη Γερμανία όμως, που δεν έχουν αδέσποτα, κάνουν κι άλλα πράγματα σχετικά με τα ζώα (και αυτό δεν είναι λουκάνικα, που,  επίσης, κάποιοι ισχυρίζονται)
Στην Βραζιλία δεν έχουν μόνο αδέσποτα ζώα αλλά και παιδιά, επικίνδυνα παιδιά, επικίνδυνα για επιθέσεις και κλοπές. Κι η λύση που βρήκαν είναι παρόμοια. Καθαρίζουν τους δρόμους σκοτώνοντας τα.
Τι λέτε; Ποιούς άλλους "αδέσποτους"  θα "καθαρίσουμε" μετά τις γάτες και τους σκύλους;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου